Opening van bijenoase in Susteren!

Afgelopen zaterdag heeft de officiële opening plaatsgevonden van de bijenoase in Susteren. De bijenoase is gelegen aan de Hommelweg nummer 1 bij biologische kruidenkwekerij ’t Gouden Kwekeriek in samenwerking met de plattelandscoöperatie. Onder andere de Limburgse voedselbosbrigade, Stichting IKL, Gemeente Echt-Susteren, Waterschap Limburg en wethouder Peter Pustjens waren aanwezig om de opening bij te wonen. Hout-van-Hier verzorgde een stand waar de natuurproducten werden gepresenteerd. Imker Harold van der Haar gaf tekst en uitleg over het houden van bijenvolkeren en het onderscheid tussen de honingbij en de wilde (solitaire) bij.

Door de aanwezigen werd aan de zijkant van het terrein een strook ingezaaid met een mengsel speciaal gericht op de wilde bij, een echte bijenoase dus.

Een zonnige en leerzame ochtend, mooi om te zien dat ook de publieke belangstelling groot was!

Share

LEAVE A COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *