Projecten

img

Inrichting hoofdkantoor Kindante

Met Hout-van-Hier hebben we de meubels voor het nieuwe hoofdkantoor van Stichting Kindante mogen verzorgen. Onder andere bankjes. hockers, lage tafels en bartafels zijn geplaatst. Absolute eye-catcher is wat ons betreft de eiken tafel met de berkenbundels als onderstel. we zijn erg trots op het resultaat!
img

Bijenhotels kerstgeschenk

Voor kerst 2017 hebben we een voor Stichting IKL en voor Werkbank de kerstattenties mogen verzorgen. Dus, op zoek naar een origineel en functioneel relatiegeschenk voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op, kies uit een van onze voorbeelden of we bedenken samen een origineel ontwerp!
img

Houtwand kantoor Nieuwstadt

Een echte Hout-van-Hier wand hebben we mogen plaatsen in een kantoorpand aan de Susterderweg in Nieuwstadt. Het hout van deze wand is afkomstig uit de bossen gelegen rondom het kantoorpand, uit verschillende bospercelen in de Gemeente Echt-Susteren. Het hout wordt niet zomaar gekapt maar is afkomstig van ecologisch bosbeheer, voor behoud van de bossen. Op deze manier geven wij een stukje natuur terug aan de regio, hoe mooi is dat?!
img

Alfa menukaarthouders

Sinds kort verzorgt Hout-van-Hier de menukaarthouders voor horecagelegenheden die Alfa Bier schenken. Alfa Bier en Hout-van-Hier hebben elkaar gevonden door de gezamenlijke visie op duurzaamheid en het willen versterken van lokale bedrijven. De productie van de menukaarthouders bestaat zoveel mogelijk uit handwerk en worden gemaakt van massief eiken. Enkel het zaag een freeswerk wordt door machines gedaan. Niet zomaar een menukaarthouder dus!
img

Bijenhotels

Hout-van-Hier is in 2016 gestart met de productie van bijenhotels in diverse formaten. Voor het IKL Limburg heeft Hout-van-Hier een serie bijenhotels mogen verzorgen. Ook zijn er door Hout-van-Hier bijenhotels geplaatst op golfcomplexen in Brabant. Recent zijn we gestart met de productie van bijentotems. Bijentotems? Een infobord voor bijvoorbeeld een bosperceel met een geïntegreerd bijenhotel. Momenteel zijn we met diverse partijen in gesprek om een eerste serie totems te mogen produceren, wordt vervolgd!
img

Aanplanten nieuw bos in Echt-Susteren

In het voorjaar van 2017 heeft Hout-van-Hier in samenwerking met de Parkschool een bosperceel in Echt-Susteren opnieuw aangeplant. Het perceel, dat voorheen enkel uit naaldhout bestond, is in eerste instantie volledig geoogst door Hout-van-Hier. Vervolgens zijn er door Hout-van-Hier tal van verschillende loofboom soorten terug geplant met als doel het creëren van een gevarieerd en duurzaam bosperceel. Mooi om ook op deze wijze een rol te kunnen spelen in het onderhoud en behoud van de bospercelen in Echt-Susteren.