Sociaal ondernemen

img

Werkwijze Hout-van-Hier, dat snijdt hout!

Een indruk van de werkwijze van Hout-van-Hier? Scrol eens naar beneden langs de afbeeldingen en lees vooral wat de werkwijze van Hout-van-Hier uniek maakt! Hout-van-Hier gaat voor duurzaamheid voor mensen, milieu en economie. Geen grote machines en automatisering, maar handwerk door mensen uit de regio. Professionele houtbewerkers die worden ondersteund door mensen die om welke rede dan ook minder kansen hebben op de arbeidsmarkt. Bij Hout-van-Hier krijgt iedereen die kans!
img

Bewustwording in je eigen omgeving

Als de kans zich voordoet grijpen wij deze graag aan om mensen nader kennis te laten maken met de werkwijze van Hout-van-Hier. Hout-van-Hier verzorgt educatie in het gebied waar we thuis zijn, in de natuur. Bij onze producten hoort een verhaal, een verhaal over natuur en het behoud daarvan, dat onlosmakelijk verbonden is aan onze producten. Bosonderhoud met NLdoet van het Oranjefonds, Boomfeestdag, Boomplantdag of een rondleiding in onze loods? Wij vertellen graag het verhaal dat hoort bij onze producten.
img

Geen enkele boom wordt zomaar gekapt!

Het bosbeheer doen we samen met Boswerkt. Samen hebben wij een nieuw, innovatief beheerconcept voor bossen ontwikkeld: Sociaal Bosbeheer. BosWerkt beheert bossen waarbij het grootste deel van de werkzaamheden wordt uitgevoerd door mensen die weinig kans van slagen hebben op de gewone arbeidsmarkt. Bovendien kapt BosWerkt nooit een boom zonder reden. Elke kap moet bijdragen aan het behoud van de Nederlandse bossen. Hout van Hier is de handelsnaam van Boswerkt Products BV.
img

Dichterbij de natuur!

Hout leeft, het is een stukje natuur in jouw huiskamer of tuin. Het ademt echtheid en warmte. Het is niet alleen mooi, maar verbindt ons tegelijk met de natuur. Bovendien dient het als opslag van CO2, dit betekent dus minder uitstoot van CO2. Je zult verrast zijn wat er mogelijk is met deze geweldige grondstof. Stel dat dit hout ook nog eens uit bossen komt bij jou in de buurt en verantwoord wordt gekapt en verwerkt, door mensen uit de buurt! Hoe dicht bij de natuur kun je dan komen?